Jedna od aktivnosti GDCK Labin unutar humanitarnog programa jeste prikupljanje i distribucija rabljene odjeće, obuće, igračaka i sl. Dio te odjeće dijeli se socijalno potrebitom stanovništvu Labinštine na zahtjev Centra za socijalnu skrb ili osobni upit, dok veći dio putem Hrvatskog Crvenog križa odlazi u područja gdje je postoji izražena potreba za takvom vrstom pomoći.

U srijedu, 27.listopada, naše se Društvo pridružilo GDCK Pula, Poreč i Pazin otpremivši 1,2 tone rabljene odjeće i obuće Hrvatskom Crvenom križu za daljnju raspodjelu.

Spomenimo i to da smo tijekom 2009.g.prikupili 4.056 kg rabljene odjeće i obuće,  od kojih je 730,5 kg podijeljeno pri našem Društvu, a HCK-u i drugim institucijama proslijeđeno 2,35 tona.

Tijekom prvih 6 mjeseci ove godine prikupljeno je 1828,5 kg, pri našem je Društvu izdano 217,5 kg, a 3,28 tona izdano je Hrvatskom Crvenom križu i institucijama socijalne skrbi.

Ukoliko želite donirati rabljenu odjeću, obuću, igračke, hranu i sl., možete to učiniti u prostorijama GDCK Labin, Katuri 17, utorkom od 13,00 do 17,00 sati. Donirana roba potrebno je da bude čista i neoštećena, pakirana u kutije ili vreće težine do 10 kg.

Share.

Comments are closed.