Na zajedničkom treningu ekipa prve pomoći Istarske županije, u organizaciji Društva Crvenog križa Istarske županije održanom 04. i 05.rujna u edukacijsko-rekreacijskom kampu Saveza slijepih Hrvatske u Premanturi, uz ekipe iz Buja, Pazina i Poreča sudjelovala je i ekipa prve pomoći GDCK Labin.

Trening se satojao od vježbi rješavanja simuliranih situacija zbrinjavanja više teže ozlijeđenih osoba, analize rada članova ekipa i njihove usklađenosti, a liječnici – članovi Komisije za prvu pomoć DCK IŽ – ocjenjivali su i ulogu vođa ekipa.

Razamatrana je i trenutna situacija u provedbi programa prve pomoći za građanstvo, iskustva sa natjecanja te sporna pitanja u primjeni prve pomoći kod laika.

Naša ekipa bila je u sastavu: Dean Nestorović, Aurela Oroshi, Sanja Faraguna i Barbara Škopac Belušić, a predvodila ih je volonterka GDCK Labin Gabi Zakrajšek Blažina. Tim je pokazao dobru razinu spremnosti za intervencije zaključivši da se spremnost za pomaganju u situacijama nezgoda i nesreća postiže željom za vježbanje te periodičnom obnovom znanja.

Share.

Comments are closed.