pc050083U subotu, 05.12., na Međunarodni dan volontera, GDCK Labin bilo je domaćinom koncerta “Pjesma za mir”, međunarodnog projekta društava Crvenog križa triju država: Hrvatske, Italije i Slovenije, odnosno Društva Crvenog križa Istarske županije, Crvenog križa regije Friuli Venezia Giulia, te Crvenog križa Kopra.

Na koncertu održanom u kinu Labin sudjelovali su zborovi OŠ Mate Balote iz Buja, TOŠ Bernardo Benussi iz Rovinja te “Minicantanti” iz Labina. Njih i posjetitelje, od kojih su najbrojniji bili volonteri Crvenih križeva iz čitave Istre, pozdravili su u ime nositelja projekta dr.Ante Valčić, predsjednik Društva Crvenog križa Istarske županije, a u ime domaćina labinska dogradonačelnica Eni Modrušan te predsjednik GDCK Labin dr.Moreno Milevoj.

Poruka mira prenošena je pjesmom, a poklon djece djeci osmišljen je prodajom CD-a “Pjesma za mir” kojom se još do kraja godine prikupljaju sredstava za pomoć opremanju Djelatnosti za pedijatriju OB Pula. U tu svrhu na samom koncertu prikupljeno je od posjetitelja 2.184,00 kn, prilog od 500,00 kn dala je labinska firma HENA doo, dok je firma TE Plomin doo najavila donaciju od 10.000,00 kn, što je ujedno i najizdašnija donacija nekog privrednika u ovom projektu uopće. Cjelokupni iznos prikupljen ovim projektom biti će objavljen krajem tekuće godine.

Recimo još da su svi istarski volonteri prije koncerta posjetili labinske znamenitosti uz koje i Narodni muzej te memorijalnu zbirku Matije Vlačića, a po završetku koncerta družili se u Malom kazalištu na zakusci te uz pjesmu i ples, proslavivši svoj dan veselo i dostojanstveno.

Atmosferu pogledajte u Fotogaleriji.

Share.

Comments are closed.