S nami niste sami

Projekt “S nami niste sami” sufinancira Europska unija putem Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), uspostavljenog za razdoblje 2014. -2020. s ciljem ublažavanja najgorih oblika siromaštva u EU.

Osnovni strateški dokument za korištenje i provedbu FEAD-a je Operativni program za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć.

Projekt se realizira u sklopu trajnog poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III” čije je Upravljačko tijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

Nositelj projekta “S nami niste sami”, vrijednog 3.527.368,50 kn je GDCK Buje, a partneri su GDCK Buzet, GDCK Labin, GDCK Pazin, GDCK Poreč, GDCK Pula i GDCK Rovinj.

Cilj projekta je ublažiti materijalnu deprivaciju tipa 1 (nedostatak hrane) i materijalnu deprivaciju tipa 2 (nedostatak osnovne materijalne pomoći) na području Istarske županije za oko 3.100 korisnika koji će, tijekom 6 navrata dobiti pakete hrane. Uz to, organizirat će se i radionice “Jedi dobro, jedi zdravo, jedi jeftino”, „Higijena prostora, osobna higijena i važnost pranja ruku“ i tiskat će se brošura “Zdravi recepti za sve”.

Projekt će se provoditi do 16. rujna 2022. godine.