Medicinsko pomagalo - pomoć obitelji

Naš projekt “Medicinsko pomagalo - pomoć obitelji” započeli smo 2006. godine, kao odgovor na potrebe naših sugrađana da im se pomogne oko njege starijeg ili nemoćnog člana obitelji.

Riječ je o projektu kojim besplatno posuđujemo medicinska pomagala (bolničke krevete, invalidska kolica, toalet stolce, antidekubitalne madrace, hodalice i sl.), osobama koje se nalaze u kućnoj njezi, a na pomagalo koje im je potrebno ne ostvaruju pravo ili to pravo prema Pravilniku o ortopedskim i drugim pomagalima ne postoji.

Projekt je do sada financiran iz financijskih i materijalnih donacija poduzeća, udruga, ustanova i građana, te vlastitih sredstava, a od najvećih donatora izdvajamo Holcim (Hrvatska) d.o.o. Koromačno, LIDL Hrvatska d.o.o. k.d., Hrvatski Crveni križ, HEP d.d. Zagreb, TE Plomin d.o.o., Grad Labin, MK Templars Labin i POU Pula.

Projekt je sufinanciran je i iz Proračuna Istarske županije.

Putem javnog poziva za prijavu projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi, Istarska je županija u 2014.g. projekt sufinancirala sa 20.000,00 kn.

U 2015. godini, projekt je podržan od strane Zaklade Adris d.d. (15.000,00 kn), Rockwool Adriatic d.o.o. (2.000,00 kn) te građanske inicijative Ulika Labin (kupljen bolnički krevet).

Letak “Medicinsko pomagalo-pomoć obitelji”

9c4cb32fa2