Od 13. do 15. travnja u našoj smo učionici i skladištu održali prvu humanitarnu razmjenu ROBA ZA HRANU. Iako je odaziv građana bio malen, složili smo se da je to inicijativa koju je vrijedno gurati i dalje, tim više što je pomoć u ovom slučaju uzajamna. Vrlo jednostavno:

  • dobrobit za građane: osim što građani ovom prilikom imaju priliku opremiti se second hand odjećom, obućom, torbama, dječjom opremom i sl., za što donacija svakako nije preduvjet al je dobrodošla, svi se zajedno zapravo ponašamo prijateljski spram okoliša. Ukoliko nastavimo s tom praksom a građani prepoznaju dobrobit, moći ćemo u dogledno vrijeme i primati odjeću i ostale rabljene stvari, što sad već dulje vremena ne činimo jer nemamo kamo s tim.
  • dobrobit za nas: rješavamo problem nedostatka hrane za naše korisnike i viška odjeće u našem skladištu.

Prije početka razmjene namijenjene javnosti, pozvali smo i naše korisnike da si odaberu robu i potrepštine koje im nedostaju. Podijelili smo im 112,2 kg odjeće, 15,9 kg obuće, 25,75 kg posteljine, 15,3 kg torbi i igračaka, dječja kolica 3 u 1, njihalicu za bebe, putni krevetić za bebe, pekač za kruh i peglu.

Što se građana tiče, preuzeli su 23,75 kg odjeće, 2,45 kg obuće te jednu dječju kadu na stalku.

Količina prikupljenih materijalnih i financijskih donacija je uistinu lijepa, a više je ljudi došlo donirati bez protuusluge: prikupljeno je 56,8 kg hrane, 8,5 kg higijenskih potrepština, 15-ak kg sredstava za čišćenje te 65,07 EUR.

Sljedeći takav događaj planiran je za otprilike mjesec dana.

 

Share.

Comments are closed.