Jučerašnjom akcijom zaključili smo plan akcija darivanja krvi na Labinštini za 2020. godinu i vrijeme je za brojke i slova.

Tijekom 2020. održano je 12 akcija u Labinu te 3 u Koromačnu. Plan je bio prikupiti 800 doza krvi, a sa 752 prikupljene doze ispunjeno je 94% godišnjeg plana.

U apsolutnim brojevima gledajući, ovoliki broj prikupljenih doza najveći je u posljednjih 10 godina, što s obzirom na vrlo delikatnu situaciju s Covidom i mjerama koje se provode govori o jednom neuništivom plemenitom i humanom duhu koji postoji među stanovništvom Labinštine.

U statistici je zanimljivo primijetiti i porast udjela žena i u ukupnom broju prikupljenih doza, i među prvodarivateljima krvi: 24,7% doza darovale su žene, što je znatno iznad državnog prosjeka koji je za 2019. godinu iznosio 18%.

Novih darivatelja bilo je 40, a čak četvoro darivatelja ušlo je u naš Klub 100: Loreto Lancia, Željko Radivoj te bračni par Darko i Ruža Đurček. Zanimljivo da su svi oni kadar nekadašnje cementare u Koromačnu, danas Holcima (Hrvatska) d.o.o. Labin, čiji je sindikat među radnicima uspješno njegovao kulturu davalaštva krvi i zadužio brojne živote u zajednici i šire.

Također, veliko hvala darivateljima koji su zbog godina morali biti umirovljeni: Bruna Baćac, Zdenko Batinić, Boris Rogić i Marko Tomić hvala vam od srca!

Hvala svim našim darivateljima krvi i onima koji akcije omogućuju, čemu su u 2020. pomogli:

  • Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva Istra: projektom “Prostor za humanost” zamijenjeni su prozori u skladištu i olakšano je održavanje akcija u vlastitom prostoru. Donacija je iznosila 18.914,65 kn.
  • Holcim (Hrvatska) d.o.o. Koromačno: pokrivanje troškova zahvalnog obroka darivatelja krvi koji krv daruju na akcijama u Koromačnu.
  • Grad Labin i Labin 2000 d.o.o.: zeleno svjetlo za korištenje prostora fitness dvorane SC “Franko Mileta” Labin kako bi se mogle poštivati epidemiološke mjere pri provođenju akcija
  • Labin Art Express: ustupanje prostora KUC Lamparna za održavanje dodjele priznanja našim jubilarnim darivateljima krvi, kako bi se mogle poštivati epidemiološke mjere
  • Agenciji za marketing i oglašavanje Tango media Labin na tisku 2 jumbo plakata koje je dizajnirao Piero Ricci, s čestitkom povodom Dana darivatelja krvi RH
  • Darivatelj Alen Zarifović: dizajn loga za majice za jubilarne darivatelje krvi, a tiskan je i na novi roll up
  • Udruga žena Sv.Nedelje “Mendula”: poklon za Darija Dobrića koji je krv darovao 125.-i put (večera za dvoje)
  • Atelier Allegro Labin: poklon za darivatelje koji su otišli u “mirovinu”

Share.

Comments are closed.