U petak, 9. studenoga u Lovačkom domu na Ripendi održana je svečana dodjela priznanja ovogodišnjim jubilarnim darivateljima krvi Labinštine. U ugodnoj atmosferi i druženju prepunom pjesme i smijeha, s jubilarnim darivateljima družili su se i darivatelji krvi našeg “Kluba 100” te volonteri koji su pomogli realizirati akcije tijekom proteklih 12 mjeseci.

Uz riječi zahvale, darivatelje je pozdravio predsjednik GDCK Labin dr.Moreno Milevoj, koji je istaknuo značaj davalaštva, koje se na tlu Hrvatske u organizaciji Crvenog križa već 65 godina provodi na načelima solidarnosti, anonimnosti, dragovoljnosti i besplatnosti. Čestitkama se i zahvali pridružila i ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije Sandra Stipanov, kod je ravnateljica GDCK Labin Morin Hukić govorila o rezultatima akcija tijekom godine, naglasivši da je prikupljeno oko 75% godišnjeg plana te da predstoje još dvije akcije u Labinu, 12.11. i 15.12.

Predstavnicima Crvenog križa pri uručenju priznanja pridružio se i Dario Dobrić, koji je krv darovao više od 120 puta.

Dodjelu je pjesmom uljepšala Klapa Labin, prijatelji ovog događanja u čijim su redovima također darivatelji krvi, roštilj su pripremali Milan Knežević iz Kluba 100, te mladi kuhari Stefano Salamon i Marin Faraguna, a nakon večere, nazočne je oduševio mladi harmonikaš Morris Gržan, inače pobjednik našeg literarnog natječaja 2017. godine te ovogodišnji kampist.

Još jednom, čestitamo svim ovogodišnjim jubilarnim darivateljima, a to su:

žene

5 darivanja: Iva Alberti, Snježana Batelić, Tanja Blažević, Damira Imširović i Tijana Kocijel

10 darivanja: Sofija Keresteš, Patricia Kranjac, Bernarda Grbac i Gordana Matošević

20 darivanja: Snježana Rajković

muškarci

10 darivanja: Anel Alić, Franko Brenković, Romano Grižančić, Rifet Ibrakić, Danijel Krištofić, Denis Licul, Slađan Simić, Ivica Tadić, Dalibor Tomičić, Goran Tomić, Tomislav Subota  i Dominik Vozila

20 darivanja: Mario Brezac, Adrian Diminić, Mirsad Kurpejović, Viliam Licul, David Peroša, Mauro Peteani i Predrag Rogić

30 darivanja: Ivo Gržinić, Orlando Mužul i Robert Vojić

40 darivanja: Emil Basanić, Srećko Miletić, Milan Sošić i Marko Vidović

50 darivanja: Zdenko Batinić, Igor Bučić, Zlatan Silić i Ilija Vuković

75 darivanja: Nedim Bijelić, Rešid Britvarević, Franjo Modrinjak, Raul Murtić i Siniša Šimić

100 darivanja: Andrea Peršić

Share.

Comments are closed.