S obzirom da, na žalost, gotovo svakodnevno svjedočimo prometnim nesrećama koje nerijetko završavaju tragičnim posljedicama tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći je upravo „Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća“.

Svi smo sudionici u prometu, bilo kao pješaci, vozači ili putnici. Činjenica je da ukoliko u slučaju prometne nesreće prva pomoć nije osigurana pravovremeno, veliki broj teško ozlijeđenih osoba neće preživjeti ili će posljedice nepravovremenog zbrinjavanja ozljeda biti mnogo teže.

Prva pomoć na licu mjesta od vitalne je važnosti, te je naš cilj unaprijediti znanja i vještine prve reakcije među općom populacijom kako bi bili u mogućnosti pravovremeno i na pravilan način pružiti prvu pomoć ozlijeđenima i na taj način nekome spasiti život.

Stoga smo danas naši sugrađanima vozačima dijelili priručnike prve pomoći kao mali podsjetnik na važnost i nužnost znanja prve pomoći.

Sproveli smo i malu anketu kojom smo utvrdili da se trećina ispitanika našla u situaciji kada su pružili ili je njima bilo potrebno pružiti prvu pomoć.

Zahvaljujemo svim anketiranima na susretljivosti, a posebno onima koji su iskazali želju za obnovom znanja te ćemo ih uskoro izvijestiti o terminu tečaja.

Pozivamo i ostale zainteresirane sugrađane na besplatan tečaj ukoliko žele obnoviti, proširiti ili usavršiti znanje iz prve pomoći. Kontaktirati nas možete na telefone 855-585 ili 098-923-7618 ili email gdcklabin@gmail.com.

Hvala Policijskoj postaji Labin na suradnji i pruženoj podršci.

 

Share.

Comments are closed.