Međunarodna terenska vježba civilne zaštite “Istra 2017”

Proteklog vikenda na području Grada Pule te Općine Kanfanar, održan je operativni dio Međunarodne terenske vježba civilne zaštite “Istra 2017”. Tema vježbe bilo je sudjelovanje MUSAR Modula u pružanju žurne pomoći u potresom pogođenom području putem EU mehanizama za civilnu zaštitu, te koordinacija s lokalnim i regionalnim operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Na tri lokacije i kroz dva dana, uz MUSAR Module Republike Slovenije, grada Ljubljane te Republike Hrvatske, u vježbi su sudjelovali i Vatrogasna zajednica Istarske županije, Policijska uprava Istarska, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Pula te Društvo Crvenog križa Istarske županije pojačano za kolege iz Crvenog krsta/križa Brčko distrikta.

Putem DCK Istarske županije, u vježbu su bili uključene i dvije članice Županijskog interventnog tima iz našeg Gradskog društva, jedna volonterka za realistični prikaz ozljeda, te još petoro volontera u ulozi markiranata.

Vježba je provedena u zahtjevnim uvjetima i realnom vremenu, za što su vrlo važnu ulogu odigrali naši markiranti, na čemu im posebno zahvaljujemo.

I ŽIT i naši volonteri/markiranti pohvaljeni su sa strane promatrača vježbe, kao i organizatora, Državne uprave za zaštitu i spašavanje.