kopija-od-kamp-duga-2015-0081

Predviđeno pješačenje do plaže Pripanji koja se nalazi uz obalu u pravcu Koromačna odgođeno je za subotu zbog bure. Tako nam je savjetovao Venicio Cavenago s kojim bi učesnici kampa snimali podvodnu fotografiju. Na otvorenom moru puše više nego ovdje gdje se mi nalazimo i to ne bi bio ugodan osjećaj. Izlazak iz mora ne bi bio ugodan u što sam se i sama uvjerila. Temperatura mora je ostala nepromjenjena, ali izaći iz vode na vjetar nije nimalo ugodno.
Ostajemo u kampu uz naše radionice, pospremanje šatora, ocjenjivanje šatora, pjesmu, ples, odlazak do dućana po sladoled i sve to bez mobitela. Pitate se kako? Evo, lijepo! 7 dana bez mobitela. Bez računala. Bez igrica. Dok smo kod kuće, mislimo da je to neizvedivo. U kampu se stječu prijatelji, nalaze se u grupi i nikad im nije dosadno. Primiče se završetak Kampa prijateljstva ” Duga” i kampisti mi izražavaju svoje veselje za sudjelovanje u ovom kampu, a i tugu zbog skorog završetka. Neki najavljuju ponovni dolazak sljedeće godine. Ovo se odnosi na učenike završenog petog razreda. Nadamo se da će im ovaj kamp ostati u lijepom sjećanju.
U posjet nam je stigao Robert Markt predsjednik Hrvatskog Crvenog križa iz Zagreba. Upoznali smo ga s našim kampom.
Plan za ručak nismo mijenjali kao ni međuobrok. Za ručak imamo pizzu. Koje veselje!!! No, moramo uistinu reći da su svi obroci vrlo ukusni. Za desert na stol stavljamo kolače koje je donijela Mateova mama. Za užinu imamo puding od čokolade. Slatko. Slatko. Slatko.
Poslijepodne, na moru, u znaku je natjecanja u plivanju i skokovima.
KRAUL / DJEČACI
1. mjesto osvojio je Ivan Farkaš
2. mjesto osvojio je Robertino Licul
3. mjesto osvojio je Goran Šime Stipanov
KRAUL / DJEVOJČICE
1. mjesto osvojila je Zoja Bošković Gobo
2. mjesto osvojila je Arijana Iljadica
3. mjesto osvojila je Danijela Daić
PRSNO / DJEČACI
1. mjesto osvojio je Goran Šime Stipanov
2. mjesto osvojio je Robertino Licul
3. mjesto osvojio je Tulio Kocijel
PRSNO / DJEVOJČICE
1. mjesto osvojila je Zoja Bošković Gobo
2. mjesto osvojila je Danijela Daić
3. mjesto osvojila je Elin Franković
LEĐNO / DJEČACI
1. mjesto osvojio je Ivan Farkaš
2. mjesto osvojio je Robertino Licul
3. mjesto osvojio je Tulio Kocijel
LEĐNO / DJEVOJČICE
1. mjesto osvojila je Arijana Iljadica
2. mjesto osvojila je Zoja Bošković Gobo
3. mjesto osvojila je Laura Kožuh
SKOKOVI
1. mjesto za najoriginalniji skok osvojio je Josip Gračanin
ŽABICE
1. mjesto osvojio je Mateo Blažina
2. mjesto osvojila je Erika Mikuljan
3. mjesto osvojio je Antonio Faraguna
Poseban četvrtak. Posebna večer. Iz dva razloga: zbog Gabrijelovog rođendanskog slavlja i kajgane za 60 osoba. No, idemo redom. Ukoliko netko pomisli što je posebno u toj kajgani, voljela bih ga vidjeti kako ju priprema u šumi, na temperaturi od 30 C iznad plamenika u tavi za otprilike sedam osoba. Bravo za našu Marinu koja je uz pomoćne kuharice pripremila izvanrednu kajganu. Ni mrvicu soli nije trebalo dodati. Većina djece kajganu vole. Drago nam je to vidjeti.
Našem Gabrijelu obitelj je poslala rođendansku voćnu tortu i Coca Colu pa smo uz pjesmu i ples proslavili njegov 12. rođendan. Poklonili smo mu kuhaču koju su izradili kampisti eko-kreativne radionice jer je to Gabrielova želja: postati najbolji kuhar u Europi.
Danas smo i iza ručka imali kolače, suhe kolače. Zahvaljujemo se Mateovim roditeljima. Mateo je bio s nama svaki dan, a navečer je odlazio doma. Veselio se svakom danu u kampu.

Share.

Comments are closed.