3-dan-duga-2015-2091

Danas – puno događanja, gostiju i aktivnosti!!!

Nakon doručka stižu nam Marko Blažina i Piero Zahtila. Piero je s nama izveo vježbe disanja, a Marko nam je pomogao otjerati naše strahove. Želje imamo, a hoće li nam se ostvariti, vidjet ćemo. Svi kampisti su aktivno sudjelovali u njihovoj radionici. Ukoliko su učesnici kampa zadovoljni i mi volonteri to jesmo.

Slijede radionica prve pomoći, kreativna radionica, uvježbavanje himne kampa. Slušamo himnu humanosti u izvedbi Morin Hukić, Igora Ostojića i dječjih zborova Istarske županije. Dobro raspoloženje je osigurano. Da, uz veliku količinu želje i volje za svim navedenim. Od strane svih sudionika kampa.

Otprilike sat i pol prije ručka dobivamo voće i nastavljamo s radom. Male pauze unutar rada imamo za konzumiranje vode i neke određene potrebe.

Punjene paprike i pire te uvijek dobra druga mogućnost za sve one kojima paprika nije dobra, mesne okruglice, naš je današnji izbor jela za ručak. Nastavljamo u toplom tonu, no zabrinjava nas najava nekog lošeg vremena, moguće kiše. U kampu riječ ” kiša”, ne volimo čuti. Nikad nam nije odgovarala. Spavamo u šatorima. Sve radimo na otvorenom. Sad, dok pišem o jučerašnjem danu, mogu posvjedočiti da kiše tijekom noći nije bilo, ali vjetra je. U ovom trenutku dodajem da se vjetar smirio te da je granulo sunce koje osigurava dovoljno topline, no ti podaci pripadaju petom danu, petom prijepodnevu.

Današnje poslijepodne ispunjeno je u potpunosti. U kampu, naši dragi kampisti najprije slušaju Morinino predavanje pod nazivom: ” Poznajem li crvei križ?” i ” Kodovi sigurnosti na vodi?”, a nakon toga slušaju predavanje djelatnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a koliko su upamtili provjerava se testom. Prvo mjesto s maksimalnih 45 bodova osvojio je Fran Diminić, drugo mjesto s postignutih 44 boda osvojio je Antonio Faraguna i treće mjesto s 43,5 bodova osvojila je Melina Marija Kiković. Ovi kampisti dobivaju nagrade, a svima su podijeljene bojanke za edukaciju djece u području zaštite i spašavanja s naslovnicom centralnog broja 112. Teško je reći što se učesnicima ovog našeg kampa više svidjelo: Zip line ili zumba u moru i u kampu. Iz Speleološke udruge Pula došli su nam Vedran, Matej i Mario. Naši su kampisti istinski uživali u Zip lin-u. Da volimo zumbu, to već svi znate. Tina Gaspari i Natali Benković su opet bile s nama. Prošle godine plesalo se u velikom, bijelom šatoru. Srećom, ove godine to nije bilo potrebno. Danas je bio predviđen dolazak dragih roditelja i staratelja. Vidjeti ih je ipak najljepše. Neki im se kampisti posebno vesele.

Večernja zumba. Tjelovježbe nam ne nedostaje.

Vjetar. Kiše nema na vidiku, ali vjetar je počeo puhati. Kad ste ovdje stopite se s prirodom. Osluškujete zvukove prirode, čujete zrikavce, ugledate puha, nabrojati sve insekte, bilo bi previše. Da, ovo je uvod u noć iako se prethodno spomenuto događa tijekom dana. Kako je spavati u šatoru uz buru? Za djecu je skoro isto kao i bez nje. Za odrasle je malo drugačije. Lijepo je i to doživjeti.

20150708_1815043-dan-duga-2015-175

 

Share.

Comments are closed.