kopija-od-p5090009Razmjena iskustava između humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih udruga Labinštine te pronalaženje točaka po kojima učinkovitije možemo pridonositi svojim misijama bila je povod tematskoj radionici “Humanitarno djelovanje u našoj zajednici”, održanoj 09. svibnja u našim prostorima.

Tematskom susretu nazočili su predstavnici Caritasa Labin, Plomin i Sv.Nedelja, udruge Sv.Vinko Paulski, Udruženja osoba s invaliditetom Labin te Labin – Zdravog grada.

Ovakav vid druženja svi su sudionici srdačno pozdravili i dočekali s dobrodošlicom, budući je razmjena iskustava ovom prigodom pokazala da se većina udruga susreće s istim izazovima, te da očekivano postoje područja u kojima jedni drugima možemo biti dobri i korisni partneri. Bilo je zanimljivo uočiti kako usprkos dugogodišnjem “susjedovanju”, uvijek nešto novo možemo naučiti jedni o drugima.

Zaključak je bio da će se ovakvi tematski susreti organizirati u budućnosti, s fokusom unaprijed određene teme kojima bi se radilo na još većem povezivanju i većoj učinkovitosti.

Share.

Comments are closed.