Mnogi od nas Trst doživljavaju isključivo kao shopping odredište, a doživjeti ga putem njegovih povijesnih i kulturnih znamenitosti, većini nije palo na pamet.

No, prigodu za to dobili su volonteri svih Crvenih križeva Istarske županije, koji su u subotu 01.prosinca, ususret Međunarodnom danu volontera, otišli na izlet u Trst.

U pratnji turističkog vodiča, razledale su se znamenitosti u centru grada (Piazza Unita’ d’Italia, Borgo Teresiano, grčka pravoslavna crkva itd.), potom se išlo u razled muzeja Risiera di San Sabba, te u obilazak starogradske jezgre uz posjet dvorcu i Muzeju srednjovjekovnog oružja i rimskih ostataka na brežuljku San Giusto.

Uz to, volonteri su posjetili i zgradu CRI Trst/Friuli Venezia Giulia u kojoj im je održano predavanje na temu odnosa unutar grupe, promatranima iz perspektive načela humanosti i nepristranosti. Predavanje je održao terapeut Filippo Carbonera.

Druženje je završilo zajedničkom večerom u Ročkom polju.

Izlet je organiziralo Društvo Crvenog križa Istarske županije, a iz Labina je na izlet išlo 9 volontera u pratnji 2 djelatnice.

Share.

Comments are closed.