Kao nadoknada zbog potresa otkazanom putovanju u Solferino na bakljadu u lipnju, Društvo Crvenog križa Istarske županije organiziralo je proteklog vikenda za mlade svih društava Crvenog križa Istre dvodnevni izlet u Vinkovce, Vukovar i Ilok. Među pedesetak članova mladih HCK u pratnji volontera i djelatnika bila i naša šestočlana postava (srednjoškolke Erna Arifi, Nikolina Mohorović i Franka Peršić, volonteri Barbara Škopac Belušić i Dean Nestorović, te djelatnica Morin Hukić).

Prvog dana posjetili smo GDCK Vinkovci, gdje nas je ravnatelj i naš domaćin Branko Tomić upoznao s radom ovdašnjeg Društva s posebnim osvrtom na ratno i poslijeratno doba te brojnim aktivnostima Kluba mladih Crvenog križa. Uz obilazak centra grada, organizirana je i posjeta Gradskom muzeju. Ostatak večeri mladi su proveli u druženju i zabavi.

Drugog dana naša prva destinacija bio je Vukovar, gdje smo razgledali bolnicu i saslušali potresnu priču o stradanju njegovih žitelja. Organiziran je i obilazak novog memorijalnog groblja te Ovčare, što nas je dodatno ujedinilo u suosjećanju i potrebi jačanja i promicanja ideje humanosti i mira. Izlet smo okončali posjetom najistočnijem gradu Hrvatske, Iloku.

Share.

Comments are closed.