spasilackaI ove je godine GDCK Labin u osnovnim školama Labinštine provelo radionicu  “Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi”, namijenjenu učenicima 3.-ih razreda. U razdoblju od 29.03. do 08.04., provedeno je sveukupno 12 radionica kojima je obuhvaćeno 145 učenika kroz 14 razrednih odjeljenja, od čega 4 kombinirana.

U provedenoj anketi, 86,9% učenika oduševljeno je radionicom, 88,3% reklo je da im je bilo lijepo, a 84,8% učenika reklo je da su zbog radionice sretni. Ukratko – nijedan učenik nije se izjasnio da mu je bilo dosadno.  I svi anketirani razrednici vrlo su zadovoljni radionicom te je smatraju primjerenom uzrastu.

Teme koje se obrađuju ovom radionicom su opasnosti na vodi i uz vodu, pravila sigurnog ponašanja, ali i rad spasilačke službe te osobine i oprema spasilaca. Djecu posebno raduje vježba sa radio stanicama, koja se izvodi po završetku radionice.

Škole koje su bile obuhvaćene ovogodišnjom radionicom su:

  • OŠ M.Vlačića Labin – matična škola (2 razreda – 37 nazočnih učenika) i PŠ Rabac (svi učenici – 14 nazočnih)
  • OŠ “I.L.Ribar” Labin – matična škola (1 razred – 9 učenika), PŠ Kature (2 razreda – 35 učenika) i PŠ Vinež (1 razred – 9 učenika)
  • OŠ I.Batelića Raša – matična škola (1 razred – 13 učenika) i PŠ Koromačno (1 učenik)
  • OŠ V.Nazora Potpićan – matična škola (1 razred – 9 učenika)
  • OŠ “V.Širola-Pajo” Nedešćina – matična škola (1 razred – 9 učenika) i PRO Sv.Martin (1-4. razred – 9 učenika)

Kod preostalih škole (matične i/ili područne) uslijed kombiniranih razreda radionice prate tijek učenika, i kako je prate i ostale generacije školskog uzrasta, ne održavaju se svake godine.

Share.

Comments are closed.